Aanmelden eerste gesprekronde deelgebied 3 op uitnodiging

Komende maanden start Veenvesters met het maken van een plan om in deelgebied 3 bij de Klaas Katerstraat 95 huurwoningen te vervangen door nieuwbouw. Om te beginnen gaan we op 23 en 25 januari hierover in met onze huurders, omwonenden en ondernemers in gesprek. Genodigden ontvangen voor deze bijeenkomsten een uitnodiging.

Tijdens deze bijeenkomst geven Veenvesters en de Gemeente Veenendaal informatie over de uitgangspunten en de verschillende thema’s. En we vragen wat bewoners belangrijk vinden en waar zij zich zorgen over maken. Zo kunnen wij alle belangen goed afwegen.

Veenvesters vervangt in deelplan Zuid 249 bestaande sociale huurwoningen door nieuwbouw en vernieuwt de gemeente daarbij de openbare ruimte. De woningen van deelgebied 1 aan de Mr. Heemskerkstraat zijn klaar. In deelgebied 2 start nu de sloop en nieuwbouw. In 2027 wil Veenvesters starten met deelgebied 3.

Kijk hier voor meer informatie of meld u hieronder aan.

Let op! Dit zijn besloten bijeenkomsten voor genodigden. Bent u uitgenodigd en kunt u niet aanwezig zijn? Of woont u op een ander adres in het Franse Gat en staat deze niet genoemd in het overzicht op deze pagina? Alle inwoners van het Franse Gat krijgen straks de gelegenheid om via een online formulier hun stem te laten horen.

Wie, wat en wanneer

Gespreksronde 1: januari 2024

Deel uw zorgen en de punten waar volgens u rekening mee moet worden gehouden voor de herinrichting van Het Franse gat deelgebied 3 tijdens deze bijeenkomst. Omdat er veel mensen betrokken zijn bij dit project, organiseren we deze bijeenkomst een aantal keer. Steeds voor een andere groep betrokkenen. De bijeenkomsten zijn inhoudelijk gelijk aan elkaar.

Data 

 • Dinsdag 23 januari: bewoners Savornin Lohmanstraat en Nicolaas Beetsstraat | 19.00 – 21.00 uur
  Genodigden: De Savornin Lohmanstraat 2d-2i, 2-100 en 102-160 en Nicolaas Beetsstraat 1-7, 2-6
 • Donderdag 25 januari: (sessie 1) ondernemers en andere omwonenden | 18.30 – 20.00 uur
  Genodigden: Hovystraat 7-39, Patrimoniumlaan 47-71, S. de Bruïneplein 1a-13a en 23a-31a, S. de Bruïnestraat 1, 2, 5-9, 4a – 18D en 20, WC Beeremansstraat 1a, Dr. de Visserstraat 1-29, 2, 4, 12 en 38-48, Klaas Katerstraat 2-36 en Mr. Dr. Schokkingstraat 1-23.
 • Donderdag 25 januari: (sessie 2) huurders Veenvesters van deelgebied 2 en 3 | 20.00 – 21.30 uur
  Genodigden: Klaas Katerstraat, 5-139, 82-96 en 38-80, Bart Poesiastraat 1, 2, 3, 4 en Dr. de Visserstraat 6-10, 14-36.

Let op! Dit zijn besloten bijeenkomsten voor genodigden. Bent u uitgenodigd en kunt u niet aanwezig zijn? Of woont u op een ander adres in het Franse Gat en staat deze niet genoemd in het bovenstaande overzicht? Alle inwoners van het Franse Gat krijgen straks de gelegenheid om via een formulier hun stem te laten horen. Dit formulier plaatsen we straks online op deze projectpagina. Mocht u dit prettig vinden, dan kunt u ook met hulp van het wijkteam, een fysiek formulier in het Wijkhuis invullen. Dit kan tijdens de spreekuren. 

Agenda

 • Inloop met koffie/thee
 • Experts geven informatie op verschillende thema’s
 • Deelnemers delen hun zorgen en belangrijke aandachtspunten (invullen formulier)

Uitnodiging
De uitnodiging volgt.

Video
Een video van deze gespreksronde wordt online geplaatst. Mensen die niet aanwezig waren, kunnen straks online via een formulier op deze website hun stem laten horen.

Meepraten ronde 2
Tijdens gespreksronde 1 kunt u aangeven of u mee wilt praten in de tweede gespreksronde. Er is ruimte voor 40 personen om mee te praten tijdens deze ronde. Als er meer aanmeldingen zijn, wordt een selectie uitgenodigd. Deze selectie is zoveel mogelijk een goede afspiegeling van bewoners en betrokkenen uit de wijk.

Uitnodiging ontvangen? U kunt zich hier aanmelden voor de eerste gespreksronde.