Deelgebied 2A De Ministers

Het wordt een bijzondere nieuwe buurt deelgebied 2A in Franse Gat in Veenendaal. Op de plek tussen de Mr. Heemskerkstraat en de Dr. Colijnstraat realiseert Trebbe, in opdracht van Veenvesters, 72 nieuwe sociale huurwoningen. Dit zijn 37 eengezinswoningenwoningen en 35 appartementen. Het ontwerp ‘De Ministers’ sluit aan bij de jaren 50 architectuur van het Franse Gat. Hierdoor passen de woningen en het appartementencomplex goed in de wijk. 

Over de nieuwbouw
De eengezinswoningen en het appartementengebouw worden rondom een nieuw binnenterrein gesitueerd, zie onderstaande plattegrond. De voorzijde van de woningen komt aan de straatzijde. Er worden 12 woningen aan de Mr. Heemskerkstraat (oneven zijde) gebouwd, 12 woningen aan de Mr. Schokkingstraat (even zijde) en 13 woningen aan de Dr. Colijnstraat (even zijde). Het appartementengebouw komt aan een nog nieuw aan te leggen straat aan de noordzijde van het nieuwe binnenterrein. Op het binnenterrein, grenzend aan de tuinen van de eengezinswoningen en de begane grond van het appartementencomplex, is er plek om te parkeren. Op dit terrein en aan de straten zijn er voldoende parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers.

Bijzonderheden
De 37 eengezinswoningen krijgen een tuin met berging, hebben drie slaapkamers op de eerste verdieping en een niet ingedeelde zolder. De zolder krijgt een dakraam en is met een vaste trap bereikbaar. Het appartementengebouw, bestaande uit 35 appartementen, is drie lagen hoog. Hierin komen verschillende typen appartementen, waaronder een paar rolstoelgeschikte woningen. Alle woningen en appartementen worden comfortabel en energieneutraal.

Planning
De sloop van de 38 woningen en garages aan de Mr. Heemskerkstraat is begonnen. Binnenkort vraagt Veenvesters een omgevingsvergunning voor de nieuwbouw aan. Zodra de sloopwerkzaamheden begin 2024 gereed zijn, start de gemeente Veenendaal met het bouwrijp maken van het terrein. Momenteel loopt er een beroepsprocedure. Dit kan tot vertraging leiden. Het is daarom nog niet bekend, wanneer we starten met de nieuwbouw en wanneer de woningen klaar zijn. Ook is nog niet bekend wanneer we met de verhuur van de woningen starten.

De onderstaande afbeeldingen zijn impressies. Het uiteindelijke plan kan afwijken.