Feestelijke oplevering Thorbeckesingel

Donderdagmiddag 29 april was het zover. Samen met de bewoners vierden we de feestelijke oplevering van de renovatie en verduurzaming van de 48 appartementen aan de Thorbeckesingel 61-108. Na maanden van werkzaamheden zit het er op. “De werkzaamheden waren ingrijpend en er was zeker overlast, maar het was het waard”, zei een tevreden bewoonster. Met de oplevering is nu het eerste renovatieproject van de vernieuwing van 1.100 woningen in het Franse Gat klaar.

Verspakketten van de lokale groenteboer
Om de bewoners te bedanken voor hun gastvrijheid en medewerking, zetten we ze in het zonnetje. We nodigden hen uit voor een kop verse groentesoep. De ingrediënten daarvan kregen zij als verspakket mee. Samen met een kookboekje en een houten snijplank met het Franse Gat logo. In het kookboekje staan recepten van bewoners en van teamleden van Patrimonium en onderhoudsbedrijf elk®. En, tips voor koken op inductie. Extra sfeer kwam van de timmermannen Robbie en Daniël. Zij traden op als zanger en DJ. En dat viel in de smaak. “Erg leuk dat jullie zoveel doen voor de bewoners. Met Kerst en Pasen kregen we een cadeautje en nu dit weer. Echt helemaal super!”

Renovatie en verduurzaming
De twee flatgebouwen aan de Thorbeckesingel kregen een grondige opknapbeurt en zijn energiezuinig gemaakt. Klachten over tocht, vocht en schimmel in de woningen zijn verleden tijd. We isoleerden de woningen en de portieken. Vervingen de kozijnen in de voorgevel en brachten in ieder appartement mechanische ventilatie aan. Daarnaast zijn de keuken, badkamer en het toilet vernieuwd. Daarbij konden de bewoners kiezen voor een andere indeling. Met het plaatsen van een inductiekookplaat in de keuken, bereidden we de woningen voor op een aardgasvrije toekomst.

Bekijk het filmpje met de reactie van een bewoner en proef de sfeer van die middag.  

Verspakket met kookboekje en snijplank voor alle bewoners
Timmerman Robbie zingt