Feestelijke oplevering Westersingel 61-91 II

48 appartementen opgeknapt en verduurzaamd  

Dinsdagmiddag 14 juni was het zover. Samen met de bewoners vierde Veenvesters (vroeger Patrimonium woonservice) de feestelijke oplevering van de renovatie en verduurzaming van 48 appartementen aan de Westersingel 61 – 91 II. Na maanden van werkzaamheden zit het er op. “De werkzaamheden waren ingrijpend en er was zeker overlast, maar het was het waard”, zei een tevreden bewoonster. Met de oplevering is nu het tweede renovatieproject van de vernieuwing van 1.100 woningen in het Franse Gat klaar. Onderhoudsbedrijf elk® voerde de werkzaamheden uit.  

Lager energieverbruik door renovatie en verduurzaming

De twee flatgebouwen aan de Westersingel kregen een grondige opknapbeurt en zijn energiezuinig gemaakt. Klachten over tocht, vocht en schimmel in de woningen zijn verleden tijd. De appartementen zijn goed geïsoleerd en kregen allemaal een energiezuinig ventilatiesysteem en vijf zonnepanelen. De badkamers zijn groter doordat een stuk balkon aan de ruimte is toegevoegd. In de vernieuwde keukens koken bewoners nu op inductie. Ook de entrees en de buitengevels zijn opgeknapt.

Namens Veenvesters bedankte Theo van Heukelom, manager vastgoed, de bewoners van de Westersingel voor hun gastvrijheid en medewerking tijdens de werkzaamheden. “Het was ingrijpend, dat beseffen we ons. Dank voor jullie meedenken, meebewegen en geduld. Ik wens jullie veel woonplezier en betaalbare woonlasten door een lager energieverbruik.”

Wethouder Stroobosscher deelt eerste verspakket uit aan bewoners
Om het belang van de vernieuwing in het Franse Gat voor Veenendaal extra te benadrukken hield ook wethouder Engbert Stroobosscher een korte toespraak. “Met de gerenoveerde flats maken we weer een stap in de vernieuwing van het Franse Gat. Voor de bewoners weer een fijne plek om te wonen en een verbetering van het aangezicht van de wijk.”

Daarna was het tijd voor het uitdelen van een bedankje aan de bewoners. Een verspakket met een snijplank. En een kookboekje met tips voor koken op inductie en recepten van bewoners en van teamleden van Veenvesters en elk®. Extra sfeer kwam van timmerman Robbie. Hij trad op als zanger.