Groen licht voor nieuwbouw in deelplan Zuid

Na de eerste rij nieuwbouwwoningen aan de Mr. Heemskerkstraat, laat Veenvesters de komende jaren nog meer nieuwe woningen in het zuidelijk deel van het Franse Gat bouwen. Daarvoor is maandag 26 juni een belangrijke stap gezet. De gemeenteraad stelde die dag het nieuwe bestemmingsplan voor deelgebied 2 vast. Veenvesters kreeg hiermee groen licht om het nieuwbouwproces voor dit gebied in gang te zetten.

Het wordt een bijzondere nieuwe buurt in deelplan Zuid in het Franse Gat in Veenendaal. Ontwikkelende bouwers Trebbe en Roosdom Tijhuis realiseren hier straks, in samenwerking met Veenvesters, samen zo’n 80 nieuwe eengezinswoningen en appartementen. Vrijdag 30 juni ondertekenden Trees van Haarst, directeur-bestuurder bij Veenvesters, Johan Bombach, directeur bij Trebbe en Martin Companje, algemeen directeur bij Roosdom Tijhuis de overeenkomsten.

Toegankelijk voor verschillende doelgroepen
In deelgebied 2 maken 134 bestaande woningen van Veenvesters straks plaats voor zo’n 250 woningen. Ook komt er een nieuwe autovrije straat, veel meer parkeerruimte en is er volop aandacht voor groen. Veenvesters laat hier vooral sociale huurwoningen bouwen, zodat huurders uit deelgebied 2 én volgende deelgebieden hier een nieuwe woning kunnen krijgen. Er komen vooral eengezinswoningen, maar dicht bij het Bruïneplein ook levensloopbestendige appartementen. Hiervan zijn er een paar rolstoelgeschikt. Een klein deel wordt koopwoning of middeldure huurwoning. Voor de koopwoningen komt een brede doelgroep in aanmerking, waaronder starters.

Combinatie van huur- en koopwoningen
Trees van Haarst: “Door de combinatie van huur- en koopwoningen is de wijk toegankelijk voor verschillende doelgroepen. Huurders in het Franse Gat krijgen straks voorrang bij de toewijzing. Het plan past goed bij de sfeer en het karakter van het Franse Gat. We kijken uit naar de samenwerking met de bouwers en verwachten een mooi eindresultaat.”

Op dit moment is nog niet precies te zeggen wanneer de bouw start en wanneer de woningen in de verkoop en verhuur gaan. Ruim voor het zover is, maakt Veenvesters dit bekend via haar website: veenvesters.nl.

Blijft op de hoogte met de BouwApp
Wilt u meer informatie over het nieuwbouwproject aan de Mr. Heemskerkstraat? Ga dan naar fransegatvernieuwt.nl. of download de gratis BouwApp in Google Play of de App Store.

Foto’s:
Ondertekenmomenten met Trebbe & Roosdom Tijhuis