Renovatie eerste flatgebouw Thorbeckesingel klaar

Tijdens de jaarwisseling stonden de steigers er nog. Wel was de renovatie van het eerste woongebouw van de Thorbeckesingel toen al klaar. De vakmensen van onderhoudsbedrijf elk® begonnen hier afgelopen september met de werkzaamheden. Oude kozijnen werden vervangen door nieuwe kozijnen. Er kwam mechanische ventilatie. De keukens en badkamers werden vernieuwd. En ook de entrees werden aangepakt. Veel breek- en hakwerk, met het nodige lawaai en stof. Maar wel met een mooi resultaat. Dat liet één van de bewoonsters ons weten:  

“Hier even een goed bericht . De renovatie was zwaar, lang en luidruchtig. Maar alle medewerkers waren erg vriendelijk. En nu de lappen weg zijn, weer uitzicht. Er wordt nu afgewerkt, opgeruimd en schoongemaakt. Maar het leukste is !!!! alle voorbijgangers die bewonderend omhoog kijken !!!!!”

Nu, begin januari, is het tweede woongebouw aan de beurt. Als alles meezit is de renovatie van de twee flats aan de Thorbeckesingel eind maart klaar.

Onderhoud Adriaen van Ostadelaan 60-76 afgerond

Ook de werkzaamheden aan negen eengezinswoningen aan de Adriaen van Ostadelaan waren eind december klaar. De huizen, gebouwd in 1955, zijn bouwkundig nog in goede staat. Wel konden ze beter worden geïsoleerd. En dat is nu gebeurd. Bijna alle ramen zijn vervangen en voorzien van HR++-glas. Ook bracht aannemer De Variabele ventilatieroosters aan. Er kwam HR++-glas in alle buitendeuren. Waar dat nog niet is gebeurd, werd de begane grondvloer geïsoleerd.

Entree Thorbeckesingel voor en na de opknapbeurt