Renovatie Thorbeckesingel 61-108 - in uitvoering

De 48 appartementen in de twee flats aan de Thorbecke-singel 61 – 108 krijgen een grondige opknapbeurt en maken we energiezuinig. Onderhoudsbedrijf elk® is de aannemer.  

Bij de renovatie houden we rekening met de wensen van de huidige en van toekomstige bewoners. Veel bewoners hebben last van vocht en schimmel in hun woning. En er zijn klachten over tocht. Dat willen we graag oplossen.

Daar waar dat nog niet is gebeurd, isoleren we de woningen en de portieken. We vervangen de kozijnen in de voorgevel en brengen in ieder appartement mechanische ventilatie aan. De keuken en de badkamer vernieuwen we,  en waar dat nodig is ook het toilet. Bewoners kunnen daarbij kiezen voor een andere indeling.

In juli 2020 stemde een meerderheid van de bewoners in met het renovatievoorstel: ruim 93% ging akkoord met de verduurzaming; 83% is het eens met de gewijzigde indeling. Eind september 2020 startte onderhoudsbedrijf elk® de werkzaamheden. De renovatie van de eerste flat was eind december klaar. Nu is de twee flat aan de beurt. Als alles meezit is dit voorjaar de opknapbeurt klaar.

Met de energiebesparende maatregelen en de vernieuwde indeling is het in de gerenoveerde appartementen weer een lange tijd prettig, behaaglijk en gezond wonen.